17 Eylül 2007 Pazartesi

Tavada Kolay Börek


Tavada yaptığım bu böreği özellikle hafif olduğu ve aniden gelen konuklarım için çabuk olduğu için seviyorum. Aynı zamanda sahurda da çok iyi gidiyor. İçindeki yoğurt ve yumurta karışımı pişince pelteleşiyor ve peynir tadında Hafif bir su böreğini anımsatıyor.

Malzemeler

4 adet yufka
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz

Karışımın yapılışı

Yufka hariç diğer malzemeler bir kapta çırpılıp hazırlanır.

Hazırlanışı

Önce tava yağlanır. Bir bütün yufka 4 e bölünerek her katına karışım yayıp üzerine yeni bir yufka kapatılır. Bu işlem 4 bütün yufka için geçerlidir.Yani 16 kat olmuş oluyo ve en son yufkanın üzerine karışım koyulmayacak. Orta ateşte tavanın hertarafı eşit kızaracak şekilde ateşin üzerinde gezdirilir. Alt tarafının iyice kızarmasından sonra bir kapak yardımıyla ters çevrilir ve diğer taraf ta aynı işlem yapılarak pişirilir. Altı ve üstüne az margarin sürerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

4 yorum:

Hesna dedi ki...

Aslı Merhaba
Börekler nefis görünüyorlar eline sağlık.
Çocuklarında çok tatlılar,yeni eğitim yıllarıda hayırlı olsun.

Selamlar
Hesna-Mordeniz

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili Hesna
Teşekkür ederim birşeyler yapmaya çalışıyorum böylelikle ben de bu işleri öğrenicem. Sevgiyle kal. Görüşmek üzere...

Adsız dedi ki...

Merhaba Asli,
Boregin lezzetli gorunuyor. Ben de tava da yapiyorum ve sitemde de bugun goruntuledim senin borek biraz daha farkli yalniz ben 2 veya 3 yufkadan yapiyorum ve ben sut kullaniyorum, ama seninki de cok lezzetli gozukuyor deniyecegim mutlaka .Ellerine saglik.

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili özgüncehobi
Bloguma hoşgeldin.Ben bu böreği içine birşey koymayacağım zaman sadece her katına yoğurt koyarak yapıyorum. İçine başka malzeme koyarsam Sütle yapıyorum ama bu daha çabuk olması gerektiği zaman iyi oluyor. Beğendiğine sevindim. Tekrar beklerim. Sevgiler...