7 Ekim 2007 Pazar

Sebze Soteli Makarna



Malzemeler

2 Adet havuç
2 Adet soğan
3 Adet yeşil biber
Yarım kilodan az yeşil fasulye
Maydanoz
Sıvı yağ
Pulbiber
Karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 paket makarna
1 litre su

Hazırlanışı

Öncelikle fasulyeler yıkanıp küçük küçük doğranır. Bir tencereye koyularak haşlanır. Diğer tarafta soğanlar uzun uzun doğranarak tavaya koyduğunuz sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine doğradığınız biberler ve uzun ince kestiğiniz havuçlar ilave edilip iyice kendilerini salana kadar kavrulur. Haşlayıp bir kenarda süzdüğünüz fasulyelerde doğranmış maydanozlarla beraber ilave edilerek soteleme işlemi devam ettirilir. Pişmeye yakın pulbiber,karabiber,tuz ve nar ekşisi ilave edilir........... Bu arada bir tencerenin içine tuz ve sıvıyağ koyarak kaynattığımız suda, makarnamız haşlanır. Haşlama işlemi bittikten sonra makarnamızı süzüp tencerede erittiğimiz yağın içine tuz ilave ederek makarnaları da ekleriz. Makarnamızı da birkaç kez karıştırdıktan sonra altını kapatırız.Sotemizi ve makarnamızı bir servis tabağında sunarız.Afiyet olsun...

5 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

makarna sebzelı hazırlanınca daha lezzetlı oluyor
cok severım ellerıne saglık harıka olmus.Kadir geceniz hayirli olsun,dualariniz labul olsun.

Leziz Tarifler dedi ki...

Aslı'cım,

Makarnan çok güzel olmuş. Ben de çok yaparım sebzeli makarna. Yanına koymak yerine, daha çok içine karıştırırım. Ellerine sağlık canım. İyi bayramlar..

NiNo dedi ki...

ellerine saglik nefis olmus kandilini kutlarim

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili mutfakistan teşekkür ederim. Seninde kandilin mübarek olsun.

Feyhancım teşekkürler sana da iyi kandiller ve iyi bayramlar.

Nino teşekkür ederim. Ben de senin kandilini kutlarım.


Herkeze sevgiler...

banu kırmızıgül dedi ki...

ramazan bayramın huzur ve mutluluk ıcınde gecer ınsallah sevgıler..