16 Ekim 2007 Salı
Fırında Palamut
Malzemeler
4 adet Palamut
2 adet domates
7 - 8 adet yeşil biber
2 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Hazırlanışı
Öncelikle tepsiye folyo yerleştiriyoruz. Üzerine içlerini temizleyip yıkadığımız balıkları diziyoruz.
Balıkların üzerine ve etrafına biberleri, doğranmış domatesleri, Balıkların içine denk gelecek ve etrafına dağıtacak şekilde uzun doğradığımız soğanları ve maydanoz karabiber karışımını ilave ediyoruz. Üzerlerine tuz serpip 180 derece ısılı fırında 50 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun....
Not : Balıklar sezon başındaysa balık yağsız olur, az birşey yağ eklenebilir. Sezonundaysa yağa gerek yok çünkü balığın kendi yağı yeterli olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Aslıcım hemen yayınladığım güzel balığını ellerine sağlık ve çok teşekkür ediyorumm
kocaman sevgiler
Teşekkür ederim canım. Seninde ellerine sağlık. Benden de kocaman sevgiler...
Yorum Gönder