Malzemeler
2 bardak kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
salça, tuz, karabiber, pulbiber
limon
tereyağ
Hazırlanışı
Mercimek yıkanıp çorba tenceresine koyulur. Patates, soğan ve havuç kabukları soyulup birkaç parça doğranıp tencereye ilave edilip mercimekler iyice dağılana kadar kaynatılır. Ateşten aldığımız çorbamızı bilenderdan geçirip içinde pütür kalmayacak kıvama getirdikten sonra tekrar ateşe koyup tuz ilave edip kaynatmaya devam ederiz. Bu arada bir kaşık tereyağına pulbiber, karabiber,yarım kaşık salça koyarak yağ ve salça eriyene kadar kavurup kaynayan çorbanın üzerine dökeriz. Dökerken cazur cuzur bir ses çıkaracak ve yayılan koku çorbamızın piştiğini gösterecek:) Şöyle bir karıştırdıktan sonra ateşten alıp servis yaparız. İsteyen tabağına limon sıkarak yiyebilir. Afiyet olsun
2 yorum:
Merhabalar ne güzel şeyler var burda. Bende geçenlerde mercimek çorbası yaptım biraz daha sebzeli olarak. Yakında tarifini vereceğim sayfamda. Linkleriniz arasında banada yer varmı ben sizi alıyorum izninizle. Sevgiyle iyi pazarlar...
http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/
Teşekkür ederim Aysel'cim. Çorbalardan en çok mercimek çorbasını severim. Hele çalışırken sabahları köşedeki lokantadan getirttiğimiz çorbanın tadını hiç unutamam. Senin çorbanı da bekliyorum.Linklerime eklendin bile. Sevgiler....
Yorum Gönder