19 Ekim 2007 Cuma

Hamsi Buğulama

Bu tarifim aslında Etkinlik için değildi fakat bir akşam buğlama yapınca Sevgili Yeşim'e maillemeden edemedim. Ona buradan etkinlik süresince göstermiş olduğu performanstan dolayı teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Daha önce tarif verdiğim için orada linkini vermiştim ama bu tarifte yayınlanırsa isim hakkının üzerinden geçmek istemedim. Ye 27 Karadeniz Yemekleri' ni tıklıyoruz ve çok güzel mamalarla buluşuyoruz.
Malzemeler
1 kilo karadeniz hamsisi
2 kuru soğan
1 bağ maydanoz
Karabiber
pulbiber
tuz
sıvı yağ
limon
Hazırlanışı
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını alarak temizliyoruz. Bol suda yıkayıp hafif tuzlayıp bekletiyoruz. Bu arada kuru soğanları uzun doğrayıp maydanozları da doğrayarak baharatları ilave edip harmanlıyoruz. Ufak bir fırın tepsisine hamsileri deri kısmı alta gelecek şekilde yanyana diziyoruz. Üzerlerine hazırladığımız harcı yayarak tekrar kalan hamsileri de harcın üzerine dizerek kapatıyoruz. Limonları yarım ay şeklinde doğrayarak süslüyoruz. İsteğe bağlı olarak domates biber gibi süslemeler de yapılabilir. Tepsimizin içine az sıvıyağ gezdirip fırına sürüyoruz. Afiyet olsun...

21 yorum:

ebrulitatlar dedi ki...

Aslı'cım bizde eşimle çok severiz buğulamayı. Hem lezzetli hem hafif olur.Ben soğanını yağda biraz kavurup balıkları üstüne yerleştiriyorum. Sonra malzemelerini ekliyorum. Daha bir güzel oluyor.Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba Aslı,

Ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor balıklar.Ailece çok sevdiğimiz bir lezzet balık,ailenin diğer iki ferdi kızartmasından yana olunca çok istememe rağmen farklı tarifler deneyemiyorum.


sevgiler...

bocuruk dedi ki...

Dün marketteki balık reyonunun önünden geçerken hamsileri görünce içimden geçirdim buğulama yapsam diye. Ama evde benden başka buğulama seven yok:( Fotoğrafından anladığım kadarıyla tam da benim sevdiğim gibi olmuş. Ellerine sağlık Sevgili Aslı.
Sevgilerimle...

ayse26 dedi ki...

MERHABA CANIM BU GÜN BALIK İSTİYORDU SANA GELDİM BALIKLARI GÖRÜNCE DAHA ÇOK CANIM İSTEDİ HAMSİ VE PALAMUT AMA BEN HAMSİYİ TERCİH EDERİM ELLEİNE SAĞLIK SEVGİLER

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Buğulaman çok güzel olmuş canım. Çok iştah açıcı görünüyor! Ellerine sağlık! Sevgiler!

inci dedi ki...

can�m nefis bir hamsi yapm�s�n...karn�m tok ama can�m istedi:)ellerine sa�l�k arkada��m...sen �imdi tatl�da yapm�s�nd�r :)

aslı kaya dedi ki...

Ebru'cum teşekkür ederim. Bizim evde de çok sevilir hamsi ve çeşitleri. Senin yaptığın gibi de denemeli soğanları kavurarak hiç yapmadım.Deneyeceğim. Sevgiler...

Sevgili abı hayat teşekkür ederim beğendiğin için. Bizim evde hangisi olursa yeniyor. O anda kızrtmamı, buğlamamı, yada ocakta nasıl denk gelirse yapılıp yeniyor. Bu konuda sıkıntı çekmiyorum. Ama kışın kızartmasını yapıp, çayımı demleyip, özelliklede yer sofrası kuruyorum ki değme keyfime:)

aslı kaya dedi ki...

Sevgili bocuruk

Sen iste ben yaparım. Canın çekince ara beraber yeriz. Sevgilerimle...


Sevgili Ayşe
Teşekkür ederim. Her zaman beklerim.Sevgilerimle..

Burçak'cım teşekkür ederim. Özlemişiz bizde gerçekten keyifle yedik. Sevgiler

Sevgili İnci teşekkür ederim
canım. Tatlı yapmadım ama siz de bilirsiniz belki, balık yada hamsi yedikten sonra helva yenir. Biz de öyle yaptık:)

Tijen dedi ki...

Güzel şiir için teşekkürler sevgili Aslı!

Ferhanca dedi ki...

Dün tvada kızartmasını yaptım (balkonda) balık deyince hele hamsi kızartma olucak benim için ,yanında yeşil salata afiyet olsun..ellerine sağlık..burada hamsi 2 ytl:))
valla kıskandırmak için söylemedim sadece bilgi.)))

Özlem dedi ki...

Sevgili Aslı,
Uzunca bir süredir blog arkadaşlarımı ziyaret edememiştim. Henüz yeni olmana rağmen maşallah kısa zamanda pek çok şey yapmışsın. Ellerine sağlık, sevgiler.

aslı kaya dedi ki...

Ferhan'cım afiyet olsun götürdün kızartmayı yani..! Burada hamsinin fiyatı 3 ytl ama oradaki kadar lezzetli değil tabii.. Hem ucuz hem de tadında yiyorsun kıskandım işte bak:)

aslı kaya dedi ki...

Sevgili Özlem
nerelerdesin bloguna gidip geliyorum sessiz sessiz......Heralde çok yoğun diye düşündüm.Evet yeniyim ama evde ne yiyorsak onları yayınlıyorum. Özellikle şuda olsun buda olsun diye çaba göstermiyorum. Ama şu bir gerçek ki blog açtığımdan bu yana mutfağa daha çok ilgi göstermeye başladım. Bloglar arasında gezindikçe kendimi orada buluyorum. :)

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba canım;

hamsi benimde asla vazgeçemediğim lezzetlerden biridir çok uğraşırım ama olsun harika bir tat,

ellerine sağlık seninde sevgiler

aslı kaya dedi ki...

Haklısın Esra'cım uğraştırsada yerken bir başka. Teşekkür ederim.Sevgiler...

Kevser dedi ki...

Asli'cim, hamsi de mercimek corbasida tam süper isabet olmus buradaki soguk havalara göre mamalar hazirlamissin, ellerine saglik.

Sana güzel bir hafta diliyorum ve soguk bir geceden simsicacik sevgilerimi yolluyorum..

sarimutfak.blogspot.com dedi ki...

canım merhaba
sitene ilk kez geldim.çok beyendim.ne güzel şeyler yapmışsın.ellerine sağlık.banada beklerim.
sevgiler
hande

cafe gusto dedi ki...

Aslıcığım ben henüz hamsi yemedim ama canımı çektirdin valla..
Ellerine sağlık.
sevgiler...

aslı kaya dedi ki...

Kevsercim teşekkür ederim. İçini ısıttıysa afiyet olsun.Ben de sana güzel bir hafta diliyorum.Sevgiler...

aslı kaya dedi ki...

Sevgili Hande, teşekkür ederim canım.Siteme hoşgeldin.Güzel paylaşımlar yapmak dileğiyle tekrar beklerim.Sevgiler.....

Serpil'cim teşekkür ederim.Ben öyle canını çektiririm işte. Neyse gelirim bi ara yaparım beraber yeriz.Sevgiler....

fidaneli dedi ki...

aslı hn ıade ı zıyarete gelmıs bulunmaktayım:)) sayfanızda gezınıorum..yorumsuz gecmek ıstemedım.. ayrıca bızde buğulamayı esım yapar bız yerız:)) ellerınıze sağlık.. cnm cektı bu aksam yapsakmı ne?

sevgıler
fıdan