1 Ekim 2007 Pazartesi

Patlıcan Oturtma



Malzemeler

6 - 7 adet Patlıcan
yarım kg kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
3 - 4 yeşil biber
maydanoz
salça
tuz
pulbiber
karabiber
sarımsak
Sıvı yağ

Hazırlanışı



Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp kafalarını kopararak pijama şeklinde soyup tuzlu suya koyuyoruz. Daha sonra hazırladığımız kızartma tenceresini yada tavasını ne kullanıyorsak, içine patlıcanları kızartacak şekilde sıvı yağ koyup altını yakıyoruz. Suda bekleyen patlıcanları temiz bir bezle yada havlu kağıtla kurulayarak yuvarlak doğrayıp kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları iyice süzerek pişireceğimiz borcama eğer fazla yapacaksak fırın tepsisine dağıtarak koyuyoruz. Onlar orada beklerken bir tavada soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz üzerine biberleri doğruyoruz onlarıda solana kadar kavuruyoruz, kıymayı ilave edip iyice pişene kadar kavuruyoruz. En sonda küp küp doğradığımız domatesleri ve maydanozları, baharatları ilave edip missss gibi kokan bir üst harcı hazırlıyoruz. Bu harcı iyice kavurup patlıcanların üzerine yayıyoruz. Bir ufak tavada salçayı tepsinin alacağı kadar suyla eritip kaynatıyoruz ve yemeğimizin üzerine döküp fırına sürüyoruz. Fırından çıkmış hali az sulu olacak pişince kokusu belli ediyor zaten. Afiyet olsun...
Not:
Ben borcama göre malzeme yazdım daha büyük tepside daha fazla malzeme kullanmanız gerekebilir. Kızartma sırasında yağ olayı olduğu için ilaveten yağ kullanmadım isteyen az katı yağ koyabilir salçalı suyu kaynatılırken....

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Aslı, patlıcanlı her türlü yemeği severim. Nefis bir tarif ... Ellerinize sağlık.

Sıcacık sevgiler...

Hesna dedi ki...

Aslı Merhaba
Patlıcan oturtma harika olur eline sağlık.

Selamlar
hesna

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerine sağlık.tarifi not aldım sevgiler..

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba;

patlıcanın her türüne bayılıyorum

ellerine sağlık

nefis bir tarif

sevgiler

inci dedi ki...

selam...siten çok güzel....tariflerin mis gibi...ellerine sağlık:)

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

merhaba aslı hanım patlıcanın her türlüsünü severim kızartılarak yapılan yemekler daha güzel oluyor ama sağlıksız diyorlar ama ben onları daha çok seviyorum

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili zerrin teşekkür ederim. Ben de çok severim patlıcnın çeşitlerini. Sevgiler...

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili hesna
sanki biraz uğraştırmalı gibi gözüksede bana oturtma daha kolaymış gibi geliyor.Çok da severim.Sevgiler..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili banu
beğenmene sevindim. Denersen pişman olmayacağın bir yemek çünkü türk mutfağından bilinen bir lezzet. Sevgiler...

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili esra teşekkür ederim. Ben de çok severek yapar ve yerim.Sevgiler..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili inci
teşekkür ederim beğendiğin için.Sevgiler....

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili ayşe
doğru söylüyorsun kızartma iyi olmuyor.Ama malesef yasak olan herşey güzel oluyor. hayatın her evresinde olduğu gibi yemektede öyle..Arada sırada olsun bu da bizim lüksümüz napalım:).Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili aslı
patlıcanlar rahat bulmuş senin evi oturmuş gitmeye niyeti yok anlaşılan
patlıcanlı her yemeği çok severim
ellerine sağlık

NiNo dedi ki...

elelrine saglik canim patlkicanin her haline biterim :D

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili yeşim teşekkür ederim. Gelsinler buyursunlar ben hepsini rahat ettiririm sonrada birer birer yerim:)Sevgiler...

Sevgili nino
teşekkür ederim ben de her halini severim.Sevgiler..