8 Aralık 2007 Cumartesi

Fırında soslu tavuk

Bizim evde sebze yemekleri ve ana yemekler benden, pratik alelacele et, ızgara, balık tavuk, tavalama gibi yapılan yemekler de eşimin elinden çıkar genelde. Ben de arasıra yaparım ama o hazırlarken(yani hazır sofraya oturma durumları) başka oluyor canım. Hıı Hıı Hıı alıyorum kitabımı uzatıyorum ayaklarımı sofra hazıırrrr diye çağırılıncaya kadar oh keyf. Tabii bu keyf yapılan yemekler yenilip, herkez mutfağı terk edene kadar sürüyor. Hahhaha mutfağın halini düşünebiliyormusunuz eeeeee o kadar olucak değilmi. Ya keyfini düşünmeyeceksin kalkıp hazırlayacaksın yada yemekten sonra sofrayı kuran kaldırmıyor yaniii. Olsun ben yine de razıyım hazır sofraya oturması başka bir tat canım helede hazırlayan eşinizse 8=)) Neyse biz bu tavuk tarifini fırına sadece tavuk olarak koyacaksak yapıyoruz. Biliyorsunuz tavuk sade olunca sert ve kuru oluyor fırında. Ama böylesini yapınca daha lezzetli ve yumuşak oluyor.

Malzemeler

isteğe bağlı tavuk, but, göğüs yada bütün
1 kase yoğurt
1 kaşık salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
pulbiber
karabiber
2 iri diş sarımsak
tuz
kekik

Hazırlanışı

Tavuk yıkanıp derileri çıkarılarak folyo serilmiş fırın tepsisine dizilir. Daha sonra malzemeler bir kasede karıştırılıp üzerlerine sürülüp fırına verilir. Yemek pişirme ayarında pişirilir. Sarımsağın yoğunluğunu harcınıza göre az yada çok yapabilirsiniz.Eşim 1 tavuğa 2 iri diş koyuyormuş.Afiyet olsun.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

yoğurt tavuğu çook güzel yapıyor. Ben de sos olarak kullanıyorum.

EŞinizinde sizinde ellerinize sağlık..

Sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Evet Zerrin'ciğim yoğurt heryerde başarılı bir sos böreklerde onunla pişince daha lezzetli oluyor.Sevgiler...

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA SOSLU TAVUK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR EŞİNİN ELLRİNE SAĞLIK
BEN NEDENSE KIRMIZI ETİ DAHA ÇOK SEVİYORUM
ASLINDA BOL BOL BEYAZ ET YEMEK LAZIM AMA AH AH...

Leziz Tarifler dedi ki...

Aslı'cım, nar gibi kızarmış bir tavuğa kim hayır diyebilir..:))Sevgiler..

NiNo dedi ki...

canim oncelikle ellerine saglik yaklasik 11 saattir ders calisiyorum sadeec 1 saat ara verdun o da toplam yani arada verdigim 1 0 dakkalarin toplami :D kafa bukadar doluyken sacama sapan bisi yazmam umarim :) ben seker hamurunu hazir almistim pastamalzemeleri com dan ve nuans dan evde yapmadigim icin bilemicem gliserin konusunu ama benim yaptigim jelatin ve glikoz srubu ikiside sivi kati degil yani toz jelatinle grami ayni olmayabilir biraz fazla oluyor olculer yapinca olmazsa yarim olcu yap ama ben helal jelatin oldugunu duymustum istersen internet uzerinden bir arastir satan varmi sivi jelatinle yapilan bir seker hamuru tarifi bilemiyourm zaten tamda tutmuyormus sanirim evdekiler bence hazirlardan al sen turkiyedemiydin eger turkiyedeysen sanslisin www.pastamalzemeleri.com a uye ol siparis ver ucreti bankaya yatir iki gunde elinde hamurun hic ugrastigina degmez ben beyazindan alip gida boyalari ile kendim renklendirdim tavsiye ederim canim sevgiler iyi geceler

DENİZSEFASI dedi ki...

harika olmuş, ellerine sağlık

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ,
nefıs gorunuyor. ellerıne saglık. nasıl canım cektı. hımm..
sevgılerımle..

Evden Eve Nakliyat dedi ki...

evden eve taşıma güzel bir tarif..