6 Aralık 2007 Perşembe

Karnıbahar Kızartması


Biz bu karnıbahar kızartmasını çok seviyoruz. Aslında biz derken eşim hariç. O evde olmadığı zamanlar onun sevmediği yemekleri yapıyorum ve oğlum karnıbaharı sevdiği için yaptım.Gelelim tarife.

Malzemeler
1 adet orta boy karnıbahar
2 adet yumurta
1 kase un
kaynar su
kızartmalık sıvı yağ
yoğurt
sarımsak
tuz


Hazırlanışı

Karnıbahar yıkanır ve tuzlu kaynar suda haşlanır. Haşladıktan sonra parçalara ayrılıp önce çırptığımız yumurtaya sonra una bulanıp kızartılır.Kızartma işlemi yapıldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis yapılır.Afiyet olsun..





4 yorum:

Yaren dedi ki...

Karnibahar harika görünüyor.Kizartiktan sonra üzerine yogurt cok güzel lezzet verir.Malesef benim esimde sevmiyor oglumda:( yüzden bizde pek pismez.Ben yemeginide salatasinida cok severim.Ellerine saglik canim.

aslı kaya dedi ki...

Yaren'ciğim teşekkür ederim canım. Bizde eşim hariç hepimiz yeriz neyseki sebze konusunda problem yaşamıyorum çocuklarla.

banu gökşin dedi ki...

canım,
annemde sık sık yapar cok severım sarımsaklı yogurt dökerım bende. nefıs oluyor.,
elerıne saglık. sevgılerımle..

aslı kaya dedi ki...

Banucum teşekkür ederim canım.kızartmayı yediren de sarımsaklı yoğurt oluyor zaten karnıbahara da çok yakıştı.Sevgiler...