30 Mart 2008 Pazar

Diyet Etkinliği Tavuk ve Salata Buyurun Soframa

Zayıflamak isteyen hanımlar için


Ayşe , Yaren, Dilek ve Aynur arkadaşlarımız, bu bloglar yüzünden anlaşılan çok kilo almışlar, hem yiyelim hem zayıflayalım yoksa yemeden bu işi beceremeyeceğiz demişler..:))))) Ama diyet listelerindeki yiyecekler de hiç damak tatlarına göre değilmiş. Ne yapsak etsek te güzel mamalar yiyerek zayıflasak acaba derkeeeeeennnnnn bir de akıllarına etkinlik gelmemişmi.....Yaaaa bak seeeeennnn bizim bloglardaki hanımlarda kimbilir ne tarifler vardır. Vardır tabiiii, derkeeenn bir haber salmışlar bloglar alemine herkez seferber olmuş...O gün bugündür çalışır durur bütün bayanlar ne yapsak ta bu kızları zayıflatsak diyeee:))) Düşünülürkeeenn son gün çatmış gelmiş...Bakalım hangi evde ne hazırlık yapılmış....Hangi blog bu kızlarımızı daha çok zayıflatacakmışş.....Haydi gidiyoruz Etkinliğe........

Bir blog sahibesi olarak ben de diyet etkinliğine katılıp arkadaşlarımıza fikir vermek istedim nacizane, bu arada fikir sahibi de olmam gerekiyor tabiiki kilo meselesi ,sadece yürüyüşle 3 kilo verebildim bir de etkinlik tariflerini deneyip diyet mamaları yiyince çoookkkk güzeellll olucaaammm....Unutmadan şunuda belirteyim bu aralar bloglarda gezinip çok yorum bırakamıyorum arkadaşlarım beni mazur görün etkinliğin birini de kaçırmışım zaten malum haftaya sınav var ders çalışmakla meşgulüm.Bu hafta tam iptal durumundayım yani anlıcanız bizim evin yemeklerini de artık ne yersek yeriz bu hafta böle ama sınavdan sonra faaliyetlerime başlarım inşallah...hadi bakalım buyurun tarifler aşağıda........

Patates-Tavuk Tava

4 adet tavuk but

5 orta boy patates

2 - 3 domates

2-3 yeşil biber

1 diş sarımsak

1 çay tutam karabiber

1 tutam tuz

1 mama kaşığı sıvı yağ

1 tutam kekik

Hazırlanışı

Patatesler soyulup yarım ay şeklinde doğranır.....Pilav tavasına koyulur üzerine derisini çıkartıp yıkadığınız tavuk butları dizilir, onların da üzerlerine domatesler kabukları soyulup söğüş doğranıp koyulur ve son olarak ta biberler kafaları kesilip ince ve uzun uzun doğranıp üzerlerine dizilir....Bir mama kaşığı sıvı yağ üzerlerinde gezdirilip sarımsak ve baharatlar ilave edilir yarım bardak su da eklendikten sonra üzerine kapak kapatılır ve pişene kadar hiç karıştırmadan kendi buharıyla pişirilir....Afiyet olsunnn....

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Bu tarifimi daha önce yayınlamıştım ama gerçekten çok hafif ve lezzetli olduğunu düşünüyorum...

4 adet patlıcan

Maydanoz

1 adet kuru soğan

1 veya 2 adet domates

pulbiber

karabiber

tuz

zeytinyağ

limon

Hazırlanışı

Patlıcanlar közlenip kabukları soyulduktan sonra bir servis tabağına alınır. Bıçakla küçük küçük doğranır ve biraz tuzla karıştırılır.Daha sonra soğan, domates küp şeklinde doğranıp bir kaba alınır. Pulbiber, karabiber, limon, maydanoz, tuz, yağ bu kabın içine konularak karıştırılır. Harmanladığımız bu sosu közlenmiş patlıcanın üzerine isteğimize göre süsleyerek ilave ederiz. Afiyet olsun.

17 yorum:

Disalce dedi ki...

offf bayılırım közlenmiş patlıcana...

ellerine sağlık.....

bu bloglar bizi neden şişmanlatıyor birde başından kalkamıyoruz....oturup kaldık...kol kaslarımız sadece güçlendi yazı yorum yazmaktan hihii...

ellerine sağlık....

bir demet feslegen dedi ki...

Mmmm.. ikisi de nefiss..Sınavında başarılar canım. Kocaman sevgiler..

ab-ı hayat dedi ki...

Tarifler nefis görünüyor,ellerine sağlık Aslıcım.



sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmmmm nefis bayılırım patlıcan salatasına ellerine sağlık hayatım
sımsıcak sevgiler şekerim

Yaren dedi ki...

Sevgili Asli etkinlige katilimindan dolayi cok tesekür ederiz.Tariflerin her ikiside nefisss görünüyor,ellerine saglik canim.Tarifler kategoriye ayrilmisirtir.Tavuklu tarfin, tavuk tarifleri kategorisinde ilk sirada ve salata tarifinide salata bölümünde bulabilirsin canim.Sevgiyle kal:)

Özlem dedi ki...

Aslı' cığım ellerine sağlık. Malum yaz yaklaşıyor. Kilolara mümkün olduğunca veda etmek lazım :) Senin yemeklerle hemen işe başlamalı. Ellerine sağlık, sevgiler.

Yaren dedi ki...

Aslicim dogum günü tebrigin icin sana teseküre geldim canim,cok naziksin,yüregine saglik canim benim,sevgiyle kal:)

sevdamavisi dedi ki...

Aslıcığım,
ellerine sağlık. tam diyetlik tarifler aynı zamanda da nefisler. sevgiler..

Gönül dedi ki...

canikom ne güzel anlatmışsın etkinliğiu:)))ellerine sağlık yemeğen çok güzel olmuş...sevgilerimle öpüyorum

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Disal'ciğim ben de bayılırım közlenmiş patlıcana....Kilo meselesi aynen canım:)))))Sevgiler....

Eda'cığım teşekkür ederim...Benden de sevgiler....

Sevgili abı hayat teşekkür ederim...

Sevgili sarımutfak teşekkür edrim sevgiler...

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Yaren'ciğim teşekkür edrim canım...Etkinliği kaçırmak üzereydim daha güzel tarifler düşünüyordum ama beğendiğine sevindim...Açıklamaların için teşekkürler canım..Sevgiler...

Özlem'ciğim teşekkür ederim..Ben başladım bile 4 kilo verdim yaza fit yani:)))...

Yaren'ciğim birşey değil canım allah nice yaşlar nasip etsin inşallah sevgiyle kal...

Sevgili sevdamavisi teşekkür ederim Sevgiler.....

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili ocakbattı teşekkür ederim canım...Ben de seni öptüm.Sevgiler...

meleginmarifetleri dedi ki...

Aslıcım senin yemekde pek bi harika olmuş canım diyet için biçilmiş kaftan doyurucuda ellerine sağlık salata desen daha süper.
Sevgiler bayyy

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Asli'cim,
diyet etkinligi icin yaptigin her iki lezzette cok güzel görünüyorlar, ellerine saglik diyorum. Hele ki o tavugun parildayan haline bittim yaninda patateslerle birlikte, miss misss, hmmm.

Selamlar ve kocaman öptüm..

Adsız dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Pen Drive, I hope you enjoy. The address is http://pen-drive-brasil.blogspot.com. A hug.

Haydins dedi ki...

Merhabalar, yeni kesfettim blogunuzu..Biraz dolastim o kadar gusel tarifler sonunda diyet etkinligi iyi olmus sanirim :)

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!