17 Kasım 2008 Pazartesi

Fırında Patates

Malzemeler

6 - 7 büyük boy patates
kıyma
soğan
maydanoz
tuz
karabiber
pulbiber
salça
yağ
kaşar peyniri

Hazırlanışı

Patatesler soyulup yıkandıktan sonra ortadan kesilip her bir yarımın içi oyulur ve kararmamaları için tuzlu suya koyulur.Onlar suda beklerken iç malzemeleri hazırlanır. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur pembeleşen soğanlara kıyma ilave edilip kavrulur ve tuz, karabiber, pulbiber, maydanoz da ilave edildikten sonra ateşten alınır. Fırın tepsisine folyoyu yerleştirip üzerine içleri oyulmuş patatesleri yerleştirin.Hazırladığınız içi de paylaştırın.Bir tarafta bir kaşık salçalı su yapın ve patateslerin üzerine gezdirin.Üzerine tekrar folyo kapatıp fırına verin.Pişmeye yakın rendelediğiniz kaşarları üzerlerine paylaştırıp fırına tekrar koyun ve pişince çıkarın. Afiyet olsun...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Aslıcım cok guzel bır tarıf ellerıne saglık mutlaka denenmelı sevgıler..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

teşekkür ederim Banu'cuğum.sevgiler...

ebrulitatlar dedi ki...

mmmhh. çok lezzetli oluyor bu tarif. Ellerine sağlık Aslı'cım. Nefis görünüyor. Sevgiler..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Teşekkür ederim Ebru'cum.Güzel bir yemek oldu.Sevgiler...

leyya dedi ki...

)))küçükken patatesi o kadar severmişim ki annem bana seni patatesciye verecem derdi)))
büyüdüm ..bi patatesciyle evlenmedim ama.. hala patatesi çok seviyorum))(neredeyse aforizmaya benzedi))eline sağlık arkadaşım.çok leziz görünüyor..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Küçükken beni de ya kasaba ya da markete vericem derdi annem peynir marketten, et kasaptan. Şimdi iş değişti ama evlendiğimde eşimin marketi vardı:)))))Bne de hala damak tadımdan vazgeçebilmiş değilim.Teşekkür ederim güzel şeyler anımsadım bu yorumla.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık.
Benim baby patatesi ve köfteyi çok seviyor.bunu yapabilirilm ona içinde hem patetes hem kıyma nefiss.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Bu yemek benim kendi başıma yaptığım ilk yemekdir... Ben patatesleri hafif pembeleşene kadar sıvıyağda kızartıp yaparım. Hafif olsun dersen biraz yumuşatıncaya kadar haşlarım...

Uzun zamandır yapmıyorum... Hatırlattığın içine teşekkürler...

Ellerine sağlık. Sımsıcak sevgiler...

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Sevgili lezzetdurağı güzel lezzetli bir yemek bebeişin de sevecektir eminim.Sevgiler....

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Aysel'ciğim aslında bilinçli bir şekilde yapmadım ben bu yemeği kıyma içi artmıştı ne yapabilirim diye düşünürken böyle bişey aklıma geldi.Kızartmayı da düşündüm patatesler diri kalmasın diye ama az salçalı su yaparda üstünü kapatırsam buharıyla yumuşar daha sağlıklı olur dedim.Kızartma olduğu zamn daha da lezzetli olucağını düşünüyorum.Cnm yorumun için ben de sana teşekkür ederim.Sevgiler...