Malzemeler
6 - 7 büyük boy patates
kıyma
soğan
maydanoz
tuz
karabiber
pulbiber
salça
yağ
kaşar peyniri
Hazırlanışı
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra ortadan kesilip her bir yarımın içi oyulur ve kararmamaları için tuzlu suya koyulur.Onlar suda beklerken iç malzemeleri hazırlanır. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur pembeleşen soğanlara kıyma ilave edilip kavrulur ve tuz, karabiber, pulbiber, maydanoz da ilave edildikten sonra ateşten alınır. Fırın tepsisine folyoyu yerleştirip üzerine içleri oyulmuş patatesleri yerleştirin.Hazırladığınız içi de paylaştırın.Bir tarafta bir kaşık salçalı su yapın ve patateslerin üzerine gezdirin.Üzerine tekrar folyo kapatıp fırına verin.Pişmeye yakın rendelediğiniz kaşarları üzerlerine paylaştırıp fırına tekrar koyun ve pişince çıkarın. Afiyet olsun...
10 yorum:
Aslıcım cok guzel bır tarıf ellerıne saglık mutlaka denenmelı sevgıler..
teşekkür ederim Banu'cuğum.sevgiler...
mmmhh. çok lezzetli oluyor bu tarif. Ellerine sağlık Aslı'cım. Nefis görünüyor. Sevgiler..
Teşekkür ederim Ebru'cum.Güzel bir yemek oldu.Sevgiler...
)))küçükken patatesi o kadar severmişim ki annem bana seni patatesciye verecem derdi)))
büyüdüm ..bi patatesciyle evlenmedim ama.. hala patatesi çok seviyorum))(neredeyse aforizmaya benzedi))eline sağlık arkadaşım.çok leziz görünüyor..
Küçükken beni de ya kasaba ya da markete vericem derdi annem peynir marketten, et kasaptan. Şimdi iş değişti ama evlendiğimde eşimin marketi vardı:)))))Bne de hala damak tadımdan vazgeçebilmiş değilim.Teşekkür ederim güzel şeyler anımsadım bu yorumla.Sevgiler...
Ellerine sağlık.
Benim baby patatesi ve köfteyi çok seviyor.bunu yapabilirilm ona içinde hem patetes hem kıyma nefiss.
Bu yemek benim kendi başıma yaptığım ilk yemekdir... Ben patatesleri hafif pembeleşene kadar sıvıyağda kızartıp yaparım. Hafif olsun dersen biraz yumuşatıncaya kadar haşlarım...
Uzun zamandır yapmıyorum... Hatırlattığın içine teşekkürler...
Ellerine sağlık. Sımsıcak sevgiler...
Sevgili lezzetdurağı güzel lezzetli bir yemek bebeişin de sevecektir eminim.Sevgiler....
Aysel'ciğim aslında bilinçli bir şekilde yapmadım ben bu yemeği kıyma içi artmıştı ne yapabilirim diye düşünürken böyle bişey aklıma geldi.Kızartmayı da düşündüm patatesler diri kalmasın diye ama az salçalı su yaparda üstünü kapatırsam buharıyla yumuşar daha sağlıklı olur dedim.Kızartma olduğu zamn daha da lezzetli olucağını düşünüyorum.Cnm yorumun için ben de sana teşekkür ederim.Sevgiler...
Yorum Gönder