17 Mart 2009 Salı

Ispanaklı Muffin


Bu muffin işi bende bayağı bir tutku oldu diyebilirim. Önceleri hiç beceremedim taş gibi oldu. Meğer pişirme tekniğini yanlış yapıyormuşum. Ne bileyim normal kek yapar gibi süreyi bekliyordum. Ama şimdiiii beklemiyorummmm. Daha kısa zamanda piştiğini anlar anlamaz fırını kapatıyorum. Pufidik pufidik oluyorlar evdekiler ve misafirlerim yemeye doyamıyorlar. Tabii bende güzel yorumlardan sonra sürekli yapar oldum ve değişik versiyonlarına devam diyorum. Pazar günü gelen misafirlerime de bir değişiğini yaptım ama daha pc ye atmadım fotoları onu da daha sonra yayınlayacağım. Gelelim hal ve gidiş durumlarımıza. Bu aralar kendimi iyi hissediyorum. Hava çok soğuk ama güneşin kendisini göstermesi, içime sıcaklık veriyor. Daha canlı daha keyifli oluyorum. Pazar günü çok yoğun geçti misafirlerim vardı. Kalabalık olduğumuz için tabii bende baya bir telaşlı olduğum için sadece tek bir tarif resimleyebildim. Diğer yaptıklarımın resimlerini çekemedim. Mutfağımla salonum arasında uzun metre yürüşü yaptığımdan dolayı ancak sofra hazırlayıp toplamak görevlerimi yerine getirebildim. Çok güzel bir hafta sonu geçirdik özlemlerimizi giderdik. Önceden hazırlıklı olduğum için mutfakta uğraşmak yerine sohbet etmeye vaktimiz de oldu. Geç saatlere kadar oturduk ve misafirlerimizi uğurladık. Bu arada ben hala ders çalışmaya başlayamadım. Heralde bu gidişle başlayamayacağım da! Her geçen gün daha da bir stres yapıcak. Sınav gelip geçene kadar hergün ders yapıcam diye sayıklarım artık:)) Ben yine yazmak istiyorum ama yazıcak birşey de bulamıyorum. Zaten yazdıklarımda ordan oraya sıçramış anladığım kadarıyla. Belli bir istikrar gösterememiş. En iyisi daha fazla karıştırmadan ben burayı terk ediyim. Tarifff canlarımmm...
Malzemeler
2 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak rondo edilmiş ıspanak
1 bardak süt
yarım bardak sıvıyağ
alabildiği kadar un
kabartma tozu
Fındık
Hazırlanışı
Öncelikle birkaç yaprak ıspanağı güzelce yıkayıp rondodan geçirin.1 bardak kadar parçalanmış ıspanağınız olucak. Yumurtalar ve şekeri mikserde çırptıktan sonra süt ve sıvı yağı da ilave edip karıştırın. Bir bardak ıspanağı da karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ilave edin ve karışım işlemini tamamlayıp muffin kalıplarınıza paylaştırın. Üzerlerine birer adet fındık yerleştirip 170 derecede pişirin. Afiyet olsun.


7 Mart 2009 Cumartesi

Elmalı Sütlü İrmik Tatlısı


Dışarda yağmur yağıyor. İstanbul bugün ıslak ıslak bakıyor bizlere . Hafta sonu olunca çoluk çocuk gezer bişeyler yaparız diye ümitlenirken yok olmaz siz oturun ben ağlayacağım diyor. Hani siz de oturun boğuk ve soğuk havada sıcak sıcak ne işiniz var isterseniz benimle birlikte ağlayın der gibi. Ne derdi var bilmem. Belkide üzerindeki yükü taşıyamıyordur artık. Soğuktan üşüyen evsizleri, parasızlıktan aç lokanta vitrinlerinden bakanları, işsizlikten nerenin camını indirsem diye düşünenleri, bugün kimin çantasını kapayım, kimin canını yakayım, çocuğuma istediklerini nasıl alayım, başıboş gezenleri aşkları, düşleri, inişleri, çıkışları, gökyüzü, yeryüzü vs. vs. vs. daha neler neler. Düşündükçe içinden çıkamadığı bu düzene ağlıyordur belki. Yüreğinde herkese bir yer açtı. Açılan bu yüreğe koşar adım sarıldık hepimiz. Belkide bu sarılmalara veremediklerine ,yarattığı hayal kırıklıklarına ağlıyordur. Canım İstanbul, ne çok şiirler, yazılar yazıldı senin için. Ağlama sen herşeye değersin. Aşk gibisin. Su gibisin. Nefessin sen. Sen ne düşünürsen düşün. Ben senin havanı teneffüs etmeyi, seni yaşamayı, denizini, kuşlarını, trafiğini, karışıklığını herşeyini çok seviyorum. Nasıl anlatayım öyle işte. Ben seni seviyorum............Ağlama sil gözlerini at kederini bahar yüzünü göster bize...........................

Malzemeler
1 buçuk su bardağı irmik
1 buçuk su bardağı şeker
1 litre süt
1 elma
Fındık içi
Tarçın
Hindistan cevizi


Hazırlanışı

Sütü bir tencereye boşaltıp, içine diğer malzemeleri ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiririz. Çok koyu bir kıvama gelince, dilediğiniz bir borcama yarısını döküp, arasına dilimlediğiniz elmaları, fındık içini yerleştirip, kalan harcı da üzerine ilave edip ,fındık içi hindistan cevizi ve tarçınla süsleyip soğumaya bırakın.Hava soğuk olduğu için ben dolaba koymadım dolaba da konulabilir. Nefis bir lezzet ben çok seviyorum..Siz de seversiniz umarım Afiyet olsuuunnn....