6 Kasım 2008 Perşembe

Elde Açma Börek

Manavgata gittiğimde görümcem yapmıştı bu böreği aslında hepimizin bildiği bir börek ama ben hamur açma özürlü olduğum için yapamıyorum.O yüzden kare kare fotoğrafladım da fotoların bir kısmını benim işgüzar ev halkı silmiş elimde kalanları kombine etmeye çalıştım.Tabii pişmiş halini de silmişler sadece yapım aşamasından resimleyebiliyorum şu an. Sanki komplo kuruyolar bana ne derdiniz var benim resimlerimle anlamıyorum ki! Bir de tarifi almışım ama böreğin ismini almamışım heralde bohça böreği olur bunun ismi ..Şimdi tarife geçiyorum afiyet olsun....

Malzemeler

5 su bardağı un
1 su bardağı süt (ılık)
1 paket kuru yada yarım yaş maya
2 yemek kaşığı şeker (silme)
1 yemek kaşığı tuz
su ile yoğur
1/2 margarin erit margarine sıvıyağ ekle

İç Malzemeler
Bu böreğin iç malzemesi kıymalıydı
sizinki patatesli veya ıspanaklı da olabilir.
Soğan
kıyma
karabiber
pulbiber
yağ
tuz
domates

İç Malzemenin Hazırlanışı
Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur. Kıyma ve baharatlar eklenip küp doğranmış domatesle iyice kavrulduktan sonra ateşten alınır.


Hazırlanışı

Yoğurup mayaladığınız hamuru 3 parçaya ayırın.Herbirini tepsi büyüklüğünde açın. İçini yağlayıp bohça yapıp yani zarf gibi kenara koyun. Kenardan aldığınız bir bohçayı elle açıp tekrar yağlayıp ortasına malzemeyi koyun. Bir ucunu kapatıp yağlayın diğer tarafı da kapatıp yağlayın tepsiye elinizle yerleştirin.Üzerine tekrar malzeme koyun diğer hamuruda aynı şekilde yapıp üzerine kapatın ve üçüncü hamuruda kapattıktan sonra 180 derecede pişirin. Afiyet olsun....

5 yorum:

SARI PAPATYALAR dedi ki...

annemde yapardı aynısından tadı harika olur size afiyet olsun sevgiler

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Evet çok güzeldi.Teşekkürler.Sevgiler..

Disalce dedi ki...

canım yapanın ellerine sağlık..gerçekten nefis bir tarife benziyor..

bende elde açma yapamıyorum daha...

inşallah bi gün onuda yaparız..

sevgiler....

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Evet disalcim çok güzel olmuştu.Doyamadık yani.Ben açıyorum azcık ama çok büyümüyo o yüzden de kalın oluyo işte aradasırada bir eserler yaparım o a eh işte olur.Yaparız heralde birgün.Sevgiler...

yaban mersini dedi ki...

ilginç bir breğe benziyr,bir de pişmiş hali olsaydı..ama artık hayal gücümüzü kullanacağız..slmlar