Bir etkinlik daha ve bir tarif daha......Sevgili Lale'ye böyle bir etkinlik başlattığı için teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir konu. Böylece bizlerde değişik tatlar ve sunumlar aradığımızda ''hımmmm Kaynana Çatlatana bir bakalım orada değişik birşeyler vardır'' diyerek tarifler alabiliriz. Aslında kaynana kelimesini pek sevmesemde kayınvalidenin kestirmesi oluyor ya o yüzden konuşurken kaynana diye çıkıveriyor işte ağızdan. Ben bu tarifi kaynanamı çatlatmak için hazırladım desem olmaz çünkü kaynanam bayaaaa ama bayaaaa marifetlidir ve yeni tarifler denemeyi, olmayan tutmayan tarifleri de bir şekilde evirip çevirip yenecek hale getirmeyi bilir. Şimdi yiğidi öldür hakkını yeme yani durumları. Yine de tüm kaynanalara ithafen bu etkinliğin yüzü gözü hürmetine kaynanalara saygılarrrr diyorum. Geeleceğin kaynana adayı olarak tarifime geçiyorum.
Malzemeler
2 yumurta
2 bardak şeker
3 bardak un
1 bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ
kabartma tozu
vanilya
ceviz
üzüm
Süslemesi için
Dr Oetker çikolata sosu
2 bardak süt
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Aslında herkezin elinin altında olan bir kek tarifi vardır. Bildiğiniz bir kek tarifi de olabilir.Yumurtaları kırıp şekeri ilave ediyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Sütü ve sıvı yağı da ilave edip karıştırdıktan sonra, un, kabartma tozu, vanilya, üzüm ve ceviz içini karıştırıyoruz.Karışım kıvamına geldikten sonra fırın tepsisini yağlayıp üzerine döküyoruz. Fırınınızın kek pişirme ayarında pişiriyoruz. Diğer tarafta da Dr Oetker paketinin üzerindeki tarife göre sosu hazırlıyoruz. Tarifte ikibuçuk bardak süt demiş, ben 2 bardak koydum daha koyu olsun diye.
Kekimiz piştikten sonra soğuyunca ağızı geniş bir bardakla kekin üzerine bastırarak yuvarlaklar çıkarıyoruz. Bu yuvarlakları sosumuzun üzerinde tekerlek gibi gezdirerek yanlarını sosa buluyoruz. Aynı işlemi hindistancevizinin üzerindede yapıyoruz ve temiz bir poşetin altını çok ince delerek içine sos koyup kekimizin üzerini süslüyoruz. Afiyet Olsun Kaynanacığımmm.
11 yorum:
Pırasalı mıhlama mı dedin? Nasıl yapıyorsun anlatsana Aslı'cığım. Sen onu yazınca benim de aklıma İnebolu Pazarı'ndaki pırasalı mısır ekmekleri geldi...
Sevgili Aslı ellerine sağlık. Mutlu pazarlar...
Evet Tijen mıhlama. Aslında çok kolay ıspanak kavurması gibi oluyor. Ama içine kıyma da, pastırma da yada bazen hiçbirşey koymadan çok az çemenle tatlandırarak kavruluyor. Üzerine yumurta çırpıp kapağını kapatıp yumurtalar pişinceye kadar bekleniyor. Tabii başka şeyler de var ama tam tarifini bu hafta yapar siteye koyarım görüntüsüyle daha iyi anlaşılır. Pırasa mıhlamasını yapanlar vardır muhakkak ama benim mutfakta bir aşcım var aman herşeyi birbirine karıştırıp yeni icatlar çıkarıyor herkezin yaptığından daha değişik ve lezzetli oluyor. O yüzden ben toplamaktan yemek yapmaya pek vakit bulamıyorum.
Aysel'ciğim teşekkür ederim canım.Sana da iyi hafta sonları diliyorum.
tekerlek kek desem ismine olurmu,cok güzel süslemissin nefis görünüyor,eline saglik canim.
Bizlerde kayinvalide adayi olacagimizdan kaynanalara hürmetler saygilar dilerim.
neseli pazarlar
Pastacıklar çok şirin olmuş, süslemesi de öyle.. Eline sağlık canım..
SLM
HARİKA BİR TARİF.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.KESİN DENEYECEĞİM BENDE
Aslıcığım selam,
Genel istek üzerine yeni logo düzenledim. İstersen uğra canım. Sevgiler.
Sevgili Baharçiçeği istediğin ismi takabilirsin. Beğendiğine sevindim canım.Sevgiler...
Esra'cığım. Teşekkür ederim senin pastaların kadar şirin olmasa da :) SEvgşler...
Sevgili Sarımutfak teşekkür ederim. Denersen beni de haberdar et canım.Sevgiler...
Aysel'ciğim yeni logonu ekledim çok güzel olmuş.Sana etkinliğinde başarılar dilerim.Sevgiler...
Aslı'cığım,
Bu tarifler kimbilir kaç kaynanayı çatlatmıştır. Ellerine sağlık.
Tijen'cim laf aramızda bu aralar kayınvalidem bana gelicek ne yapsam acabaa:))
Yorum Gönder