Dün akşama kadar dolaştım. Eczaneleri, aktarları, pastaneleri ve tatlıcıları. Ama yapmayı düşündüğüm pastanın malzemelerini bir türlü bir araya getiremedim. Bloglarda gördüğüm ve ben de bu pastalardan yapmalıyım dediğim pastaların malzemelerini ne yazıkki bulabilmek imkansız. Kimi nerede kullanıcaksın , kimi bu malzemeler pastada kullanılmaz, kimi şööööleeee allah allah işi gücü yok mu bunun der gibi, yani aradığım malzemeleri hepsi de gereksiz gördüler. Çooook üzüldüm bütün heyecanımı alt üst ettiler. Kafam karıştı malzemelerden geçtim bu sefer yararlı mı? Zararlı mı? Zararlı olsa bu kadar yapan olmaz. Oktay Usta bile yapıyor, gıda uzmanı da onaylamış gerekli ölçüler aşılmadığı sürece kullanılabilir diyor. Acaba dedim pastanın dışı güzel olsun da yerken içini yeriz diye mi yapıyorlar.:) Kendimi o kadar şartlamıştım ki karmakarışık oldum. Oysa ben kendime doğumgünü hediyesi yapıcaktım. Şeker hamurundan, kafamda tasarladığım bir model vardı ve onu yapmayı çok istiyordum. Neyse eve geldim karnımızı doyurduktan sonra ne yapabilirim diye düşünürken her zaman yaptığım pandispanyayı yapmaya karar verdim. 'Hele bir başlayım devamı gelir' düşüncesiyle ne kadar aklım şeker hamurunda kaldıysada işe koyuldum. Aslında kakaolu pastaları daha çok severim değişiklik yapmak istedim nedense. Bu pastamı sade kremalı ve vişneli yaptım. İçi güzel oldu dışını da krema ile kaplayarak krem şantiyle süsledim. Süslemesi de çok komik geldi bana ama photo scape ile birşeyler yaparak şirinleştirmeye çalıştım. Olsuuuunnn yine de benim doğumgünüm kutlu olsuuunnn. Öyle böyle bir pasta çıktı ortaya akşama da tadına bakıcaaz . Kızım ben okuldan gelene kadar yemeyin dedi. Tabi onun derdi başka mumları o söndürücek sanki yolun yarısına gelen o. Bak şimdi kendi kendimi hüzünlendirdim. Gerçekten yolun yarısı derler ya şaka maka gidiyorum o yarıya doğru. İnsan yeni yaşına girerken sevinmeli mi üzülmeli mi acaba? Aslında düşününce yaşanılan her gün insana yeni bir şeyler öğretiyor. Farklı bir olgunluk getiriyor. Önceden yaptığın yada yapmayı düşündüğün şeyleri yaş ilerledikçe yapmak anlamsız gelebiliyor. Neden kızdığın, Neden üzüldüğün, neden ağladığın yada güldüğün o anda belki olması gereken oyken ilerleyen yaşlarda aman ben de, ne varmış kafama takmışım yada ne gereksiz şeylerle uğraşmışım diyebiliyor insan. Belki de bugün çok olgun düşüncelerde ve hareketlerde bulunduğumuzu zannediyor olabiliriz, daha da ilerilere gittiğimizde anlayacağız. Yaşın getirileri ve götürüleri her ne ise yaşanacak ömrümüz olduğu sürece yaşayıp göreceğiz. Önemli olan Allah'ın bize armağan ettiği bu güzel hayatı doğduğumuzda ne kadar mükemmelsek öldüğümüzde de o kadar mükemmel olarak yaşamış olmak............. Bu böyle uzayıp gider. En iyisi düşünmeden bize gelen neyse onu yaşayıp sevdiklerimizle ve sevenlerimizle hep beraber iyi ki doğduuun Aslııııııııııııııııı.......Diyerek buradan annecime de beni dünyaya getirdiği için teşekkür ederek tarifime geçiyorum.
Malzemeler
Pandispanya için:
4 yumurta
4 fincan un
4 fincan şeker
kabartma tozu
vanilya
Krema için:
4 su bardağı süt
4 kaşık un
5 kaşık şeker
vanilya
2 kaşık hindistan cevizi
küçük bir parça katı yağ
Süsleme için:
Vişne taneleri
Vişne reçeli
Krem Şanti
Hazırlanışı
Pandispanya
Yumurtalar ve şeker mikserle rengi açılıncaya kadar çırpılır. Un kabartma tozu ve vanilya da eklenerek karıştırılır.Pasta yapacağınız boyuta göre bir kalıpta 160 derece de pişirilir. Ben yuvarlak borcamda pişirdim.
Krema
Sütü bir tencereye boşaltıp diğer malzemeleri de içine ilave ederek kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Krema kıvamına gelince ateşten alıp üzerine katı yağı koyun ve yağı karıştırarak eritin.
Kremşantiyi tarifine göre yapıp dolapta bekletin.
Kekimiz fırından çıkınca soğuduktan sonra ortasından ikiye bölün ve arasına hazırladığınız kremanın yarısını dökün. Kremanın üzerine( ben dondurucudan çıkardım) vişneleri istediğiniz şekilde dizin ve diğer keki de üzerine kapatın. Kalan kremayı kekin üzerine güzelce sürün etrafını düzeltin. Dolaptaki kremşantiyi çıkartıp. 2 - 3 kaşık bir kaba alıp vişne reçeliyle (tanesiz) karıştırın ve bu karışımı pastanın sadece üst kısmına sürün. Vişnelerle süsleyin. Diğer kalan kremşantiyi de isteğe bağlı süslemede kullanın. Afiyet olsun......
19 yorum:
Aslıcığım,iyi ki doğdun:))Sevdiklerinle beraber mutluluk ve sağlıkla geçen uzun bir ömür dilerim....Pastana bayıldım,çok şık ve şirin:))Ellerine sağlık.....Sakın hüzünlenme hayatta her an çok kıymetli ve yaşanması gerek....Çocukları öperim,sevgiler:))
Mutlu kutlu yıllar Aslı'cığım. Ben de sitedeki ahududuları sana armağan ediyorum o zaman. Çok ufak bir hediye ama...
Nice yıllara.Pasta çok hoş görünüyor.
İnci'cim teşekkür ederim canım.Temennilerin için ayrıca çok memnun oldum.Sevgiler.....
Tijen'cim çok teşekkürler. Düşünmen yeter canım. Kırmızı kırmızı yerim ben onları. Sevgiler...
Sevgili kitchens..... teşekkür ederim. Pastamı beğendiğine sevindim.Sevgiler...
Canımmm, pastan çok güzel olmuş, mutlu yıllar dilerim! Sevdiklerinle bir yaşam boyu sağlık, neşe, mutluluk, keyif dilerim!
Hediyeni 10 Aralık'tan önce sitende yayımlama tatlım, olur mu?
Çok öpüyorum seni!
Canim bu basta piril piril parliyor:) yildizlardanmi yaptin (biraz romantik oldum birden).Cok güzel görünüyor.
Bende senin gibi seker hamurlu pasta yapmak istedim ve cook aradim bulamadim.Bazi seyler aldim onlarda yanlismis ,böylelike istedigimi yapmadim.Bende yigenlerime dogum günü pastasi yapcaktim.Eve marzipan vardi,gida boyasiyla birseyler yapmaya calistim.Istersen sayfama buyur,görebilirsin.Ben simdi burda eczaneye gitsem pasta malzemesi icin, nederler bilmiyorum,ama ben tüm büyük marketlere gittim,büyük pasta bölümleri olan ama glyserit miydi neydi unuttum onu bulamadim.Insal yakinda buluruz ;)
Merhaba Aslı,
Yeni yaşında sevdiklerinle birlikte güzelliklerle dolu günler geçirmen dileğiyle,pasta çok lezzetli görünüyor.
sevgiyle kal...
Aslı' cığım mutlu yıllar. İyi ki doğdun. İyi ki tanıdık seni. Sağlıkla mutlulukla dolu günler hep seninle olsun .
Pastan da çok şık olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler
Mutlu yıllar Aslı'cım. Pastanda ne güzel. Yıldızlar çok hoş olmuş. Sevgiler..
Aslı'cığım nice nice mutlu umutlu sevgi ve de sağlık dolu uzuuuuun upuzuuuuun yıllar dilerim. Sevgiler
Aslı'cığım yine ben
Siteni ziyaret edince Etkinlik resmini gördüm. Burdan Verebilirmiyim bilmiyorum. Ama olmazsa mail olarakda gönderebilirim. Burdan deneyelim olmazsa mail atarım. Ama adresini göremedim. Sevgiler...
Evet Burdan olmuyormuş. Yorumum kabul edilmedi :)
Slm arkadaşlar, hepinizin güzel dileklerini okudum ve beni çok mutlu ettiniz. İnsanlar birbirlerini şahsen tanımasalarda gönül birliği içinde birşeyleri paylaşmak ne kadar güzel.Hepinizi öpüyorum çok teşekkür ediyorum. Ben de sizlere uzun uzun ama iyi yaşanmış bir ömür diliyorum. Sevgiler....
Yaren'cim siteni gezdim tariflerini dikkate alıcam fırsat bulduğumda marzipanı deneyeceğim.
Aysel'cim logoya ekleme yapamadım ama etkinlik yazısına tıklayınca sana yönlendirebildim.Eğer link maili atarsan ona da eklerim. Sevgiler...
Merhaba canim, pastan harika görünüyor, ellerine saglik. Yeni yasinda mutluluklar, saglik ve afiyetle tüm sevdiklerinle olmani diliyorum. Sende benim gibi seker hamurunu bir türlü yapamayanlardansin galiba! Ben tüm malzemeler elde olmasina ragmen bir türlü cesaret edip yapamadim su seker hamurunu. Sende yaparsan eger sana basarilar diliyorum.
Selam ve sevgilerimle..
Aslı'cım doğumgünün kutlu olsun. pastanda çok şirin olmuş. Ellerine sağlık canım. Mutlu yıllar...
Selam Aslı,
Seni ilk ziyaretim. Doğum günün kutlu olsun. Nice mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum. Bu arada pasta çok güzel olmuş. Diğer tariflerine de baktım. Hepsi müthiş. Ellerine sağlık. Bana da beklerim. Daha sık görüşmek üzere. Sevgilerimle...
Dogum gününüz kutlu olsun nice saglikli senelere,pastanizda cok güzel olmus elinize saglik
Aslıcım geçmiş doğum günün kutlu olsun canım. Bundan sonra iki yılda bir doğumgünü kutlamalıyız :)) Bence pastan gayet şık görünüyor, benden de biliyorsun ya, evdeki hesap çarşıya uymuyor sadece :)))
Sevgiler,
Esra
doğum gunun kutlu olsun aslı cım.. ayrıca ozellıkle pastanın dılım fotoğrafına bayıldım.. elıne sağlık
fıdan
Kevser, Ebru,Selin,Bahar,Esra, Fidan güzel dilekleriniz için, pastamı beğendiğiniz için teşekkür ederim.Hepinizi çooook öpüyorum. Sevgiler.......
Yorum Gönder