9 Kasım 2011 Çarşamba

8 Kasım 2011 Salı

Bugün doğum günüm :))) Kurban bayramınızı kutluyorum ve Haşhaşlı Revani


Giriş, gelişme ve sonuç olarak yaşıyoruz hayatımızı.
Nerden geldiğimiz ve nereye varacağımız konusunda bilinmeyen bir ara yolculuk serüveni.
Doğumla birlikte girişini yaptığımız bu hayatın, içinde bize verilen rolleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Ya oynayabiliyoruz hakkını vererek ya seyirci kalıyoruz bazı bölümlerinde. Sonuçta seyirci de olsak o da verilmiş bir rol bizlere. Yolculuğumuz süresince, üzerinde bulunduğumuz bu tiyatro sahnesinin neresindeyiz acaba?
Tiyatro bittiğinde nasıl bir tat bırakacak hafızalarda?
Hep sorarım kendime bu tarz soruları. Geriye dönüp baktığımda neler yapmışım, neler yapmamışım ya da yapamamışım diye. Yaptıklarım bana hep daha yenileri için yol açar fakat yapamadıklarım da bir sonraki sahnelerde oynanacakmış gibi gelir.
Hayat bu kim bilir oynanmamış çook sahneler var daha.
Umarım herkes hayata seyircisi dolu bir sahnede alkışlar içerisinde bir oyun sergilesin.
Tarif için kısa bir ara..........
Evettt tarifimiz geldii
4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvıyağ
1 bardak un
1 bardak irmik
2 paket kabartma tozu
yarım bardak haşhaş
şerbet için
1 buçuk bardak şeker
3 bardak su
üzerine
1 paket krem şanti
1 bardak süt
Hazırlanışı
Yumurtaları ve şekeri karıştırdıktan sonra sıvı yağı ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra başka bir kapta harmanladığımız un, haşhaş, irmik ve kabartma tozunu da karışıma ilave edip yağlanmış kalıba döküyoruz. 170 derecede pişiriyoruz.
Şerbeti ister sıcak suyun içinde şekeri eriterek, istersek ateşin üstünde kaynatarak hazırlayabiliriz. Kekin üstüne dökerek çekmesini beklerken bir paket krem şantiyle sütü de mixer de çırpıp soğuyan tatlının üzerini süsleriz. Afiyet olsun....
Not: Ölçüler büyük borcam kalıp için...