28 Şubat 2009 Cumartesi

Kabak Tatlısı

Bu sefer de Kabak Tatlısıyla geldim blogum ve sevgili blog arkadaşlarım. Ay başında yaptığım tatlıyı ay sonunda yayınlayacak kadar tembelleştim bu aralar. Boş durmak yok mutfak fuul çalışıyor. Boğaz dururmu hiç! Hele benim gibi dombili çocukları varsa insanın hiiiç durmaz. Çok mu yoğunum, çok mu boş vaktim var bende anlamadım günler hemen bitiyor. Sanki ortada hiç bir iş yok gibi akşamları da ders çalışma faslımız derken gece oluyor. İnanın dinlenirken yazmak değil sadece okuyup okuyup geçmek daha bir işime gelir oldu inşallah baharla birlikte atarız bu tembelliği üzerimizden.Bu aralar aöf sınavı da yaklaştı benden söylemesi sınava hazırlananlar hızlanmaya başlasınlar derken ben hiç başlamadım çalışmaya. Üzerimde çok stresi var çok hiç sormayın yüzdüm kuyruğuna geldim ama bir bıktım ki anlatamam tek dersim var ve ben hiç çalışmak istemiyorum. Şu tek dersi versem meeeeeezunum bu sene dua edin Allah'ım Aslı'nın içine çalışma isteği ver diye. Ben de size dua ederim(konuyu söyleyin ona göre ). Çoluğa çocuğa kızıyoruz ders çalışmıyorlar diye ama ciddi sıkıntı ya bu iş. İçinden gelicek insanın hani okumaya başlayınca içimden geliyodu da kabak tadı verdi artık derler ya o meseleden işte.Neyse kabak demişken uzatmadan tariiiffff.

Malzemeler

2 kg kabak
1 kg şeker
yarım çay bardağı su
ceviz içi
hindistan cevizi

Hazırlanışı

Kabakların kabukları kesilip dilimlenir. Dilimlenen parçalar yayvan kapaklı bir tencereye yerleştirilir. Yani büyük bir pilav tenceresi diyebiliriz. Üzerine 1 kg şeker eşit yayılarak geceden şerbetlenmeye bırakılır. Sabah yarım çay bardağı suyumuz da ilave edilip orta ateşte kabaklar pişene kadar pişirilir. Sonra bir borcama koyarak soğutur ve üzerini cevizle süsleriz. Ben hindistan cevizi de döktüm tercihe bağlı afiyet olsun......

2 Şubat 2009 Pazartesi

Rulo Pasta

Malzemeler

5 yumurta
5 fincan un
5 fincan şeker
kabartma tozu
vanilya

Kreması için herhangi bir pasta tarifinizin kremasını kullanabilirsiniz.Ben öyle yaptım:))


Hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker köpük olana kadar çırpılıp una kabartma tozu ve vanilya eklenerek kıvamını bulana kadar çırpılır. Elde edilen hamur yağlanmış tepsiye dökülüp üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırında çok bırakırsanız kenarları kıtır olur ve yuvarlaması zor olur. Piştikten sonra hamuru dağıtmadan tepsiden alıp yuvarlayacağınız bir tepsinin içine ters çevirip yerleştirin. Daha önceden hazırlamış olduğunuz kremayı pandispanyanızın içine güzelce dağıtıp yayın bir kısmını da üstünü kaplamak için ayırın. Burası çok önemli her seferinde çok güzel kıvırsamda hep heyecanlanırım ya parçalarsam diye ama ben bu pastayı iyi kıvırıyorum demekki dağılmıyor hehe...Pandispanyayı uzun kenardan iki elinizle yuvarlayacak şekilde kavrayarak rulo haline getirin ve kenarlarını düzelterek şeklini toplatıp üzerine kalan kremayı da güzelce sürün. İsteğe bağlı pasta süslemesini yapıp dolapta dinlendirin ve afiyetle yiyin....