30 Ağustos 2009 Pazar

Düşünceli Davulcu

Bizim davulcunun ismi Davulcu Sabri mi acaba diye içimden geçiremeden edemedim. Ramazan girdiğinden beri sahura kadar oturup kendi çapımda vakit geçiriyorum. Uykum gelmiyor mu tabii ki de geliyor ama eskiden yani bayağı eskiden biz daha yeni yetme iken ramazan yine böyle yaz ve ilkbahar aylarındaydı. Kızlarla balkonda oturup çekirdek çitletip çaylar, kahveler içerdik. Bazende evin önündeki kaldırımda oturur sohbet eder davulcu geçene kadar beklerdik. Davulcu her akşam aynı saatte geçer biz davulcuyu görmeden, davulcu bizi görmeden rahat edemezdik.:))) Şimdi de bekliyorum bizim mahallenin davulcusunu. Oruç tutmanın, iftar davetlerinin yanısıra ramazanla özdeşleşmiş bir durumu var davul olayının. Yalnız eskiden her gece geçen davulcular şimdi bir gece geçiyor bir gece geçmiyor. Bu gece de gelmedi. Uyanmaya mı erindi yoksa uyandırmaya mı kıyamadı ? Bu karikatürü görünce de haha dedim bizim davulcu acaba bu Sabri olmasın:))))

6 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Bizim davulcu nın sesi çokkkk uzaktan geliyor inan çok zor duyuyorum oda camı açınca:))))

bir demet feslegen dedi ki...

kimbilir belki öyledir adı :))))

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Geliyor ya pembeciğim bizimki hiç geçmiyor hahaha..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Belkide ....

ASLI dedi ki...

Adaşım; çocukken hatırlıyorum bir gece ailem ile sahura kalkmıştım.Kapıya çıktık babam davulcuya bahşiş vermişti. Davulcu da adıma uygun mani söylemişti. Hafızamdan silinmeyen güzel bir anıdır. Gel gelelim şimdi mani söylemek bir kenara davulu çalarken insanın aklını alacaklar öyle kötü çalıyorlar ki gecenin bir vakti sinir oluyorum :(( Size ihtiyacım yok kendim kalkarım diyorum.

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Adaşcığım;
Hani eski ramazanlar derler ya işte o ramazanları yaşamadık ama yi ne de bizim çocukluğumuz ucundan bişeyler tattık bazı güzelliklerinin. Dediğin gibi maniler bahşişler gece oturmaları sohbetler hiç olmazsa bunlar vardı ama şimdi hiçbirisi yok. Belki küçük yerleşim yerlerinde vardır.O zaman davulcular beklendiklerini biliyorlardı da döktürüyorlardı belkide şimdi kimsenin umrunda değil ki davulcu da zaten geçmiyo:))))) geçsede aynen döver gibi...