30 Aralık 2008 Salı

Mutlu Seneler


Yeni yıl, yeni, yıl yeni yıl, yeni yıl herkeze kutlu olsun
Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl herkeze mutlu olsun.....

Yeni yıla saatler kala İstanbul'a yağan lapa lapa karın evimin camından görünüşünü çekmek istedim. Çok güzeldi yaaaa. Bayılıyorum ben bu sakin sakin yağan karı seyretmeye. O kadar güzel göründü ki gözüme sanki bu gece yılbaşı gibi hissettim çocuklar gibi içimde bir sevinç oldu. Resimde biraz sönük çıkmışlar ama harbiden o kadar yoğun yağıyordu ki hani az doldursa çıkıp dolanılcak kadar güzel geldi bana. Yani serde biraz delilik de var ya çıkar da dolaşırım ki ben tipi de bile bi daha bu karı bulamam diyip donma derecesinde çıkıp heryerime kadar ıslanıp mosmor olduğumu biliyorum.Şimdi başlamışken kar anılarım geldi aklıma eyy gidi günler ey. Zaten kaç kere şöyle doldurucak gibi kar yağdı ki yağdığı zamanı da hiç kaçırmam çocuklar gibi yuvarlanırım. Seksenli yılların sonlarına doğru, bizim sokak gençleriyle gece dümdüz olmuş bir parkta takla ata ata bütün düzlükleri mi bozmadık. Yeni evlendiğimizde eşimle bizim sokaktan çıkıp taaa bi mahalleden bi mahalleye kar topuna tutarak birbirimizi oynamıştık bir zamanlar bi de baktık ki eve gitmeye halimiz kalmamış. Daha neler neler şimdi de ancak sucuk mangal yapiik. Koşacak oynayacak hal kalmamış bizde hehe eklem yerleri paslanmaya başladı:))) Keşke şöyle dolu dolu yağsada bizim çocuklarımız da doya doya oynasalar. Ayyy içim kıpır kıpır çok şey yazmak istiyorum ama aklıma da bişey gelmiyo yoksa ikramiye bana mı çıkıcak ne bu heyecan şimdiden içime mi doğdu acep ola. Ya da uykum geldi ben iyice saçmalamaya başladım. Neyse fazla dağılmadan herkezlere yeni yılda başarı, sağlık, mutluluk, bol şans, bol para, işsizlere iş, (şekil a=ben) evsizlere ev, eşsizlere eş, herkez ne istiyosa ondan işte diliyorum. Yeni yılda görüşmek üzere herkeze bol eğlenceler..byyyyyy

16 Aralık 2008 Salı

yeni bir mim


Sevgili Ferhan'ın blogunda gördüm biraz önce isteyen katılıyormuş bu mime. Daha dün 2 kitap aldım birini başladım bile okumaya. Şu anda koltuğun üzerinde arada alınıyor, okunuyor ,bırakılıyor ve tekrar okunuyor ordan masaya bırakılıyor anlıcanız bu kitap bitene kadar benim evin heryerini geziyor.Ne yapalım ev işi çocuklar falan filan olunca kitap ta böyle okunuyor.

Bu mim bir oyun gibi. İsteyen herkes oynayabilir, kimseye paslanmıyor.

Tek yapmanız gereken;Kendinize en yakın kitabı almakSayfa 56’yı açmak5.cümleyi bulmak.

Cümleyi bu kurallar ile birlikte yayınlamak.

En sevdiğiniz, en moda veya en entelektüel kitabı seçmeyip, en yakınınızdakini almak...

Hadi buyrun sizlerde bu mime katılın...


Benim şu an elimde okuduğum en yakınımdaki kitap bu.


Kitabın yazarı : Ayşe KULİN


Kitabın İsmi : UMUT


56.sayfadaki 5.cümle ise şöyle...


Halim'e iyiliği için yasaklar koyan, üşütmesin, hastalanmasın diye peşinde koşturan, dırdır eden ve arkadaşlarını sürekli tenkit eden hep kendiydi; öz ve has anası!

13 Aralık 2008 Cumartesi

Esra'nın Anısına Ye#40 Pastırma/Sucuk Etkinliği


Sevgili Nino yine kendine ve arkadaşımız Esra'ya yakışır şekilde bir etkinlik düzenlemiş.Esra'nın anısına pastırma sucuk etkinliği düzenliyor.Ona bu duyarlılığından dolayı blogumdan başarılar diliyorum.Kolay gelsin nino'cuğum.Bu tarifi daha önce yayınlamıştım etkinlik konusuna uygun olduğu için tekrar veriyorum.Sevgiler...
Tarif Oktay Usta'dan alınmıştır ben tarafımdan yapılmıştır.Afiyet olsun......

Malzemeler
2 yufka
pastırma
kaşar peyniri
2 yumurta akı
pulbiber

Hazırlanışı
Yufkalar 8 eşit parçaya kesilir ve rendelenmiş kaşarla pulbiber ve pastırma karıştırılarak kesilen parçaların içlerine bir miktar konulur.Yufkaların kenarları kıvrılıp rulo şeklinde sarılıp yumurta aklarına bulanıp sıvı yağda kızartılır.Afiyet olsun.