30 Mart 2008 Pazar

Diyet Etkinliği Tavuk ve Salata Buyurun Soframa

Zayıflamak isteyen hanımlar için


Ayşe , Yaren, Dilek ve Aynur arkadaşlarımız, bu bloglar yüzünden anlaşılan çok kilo almışlar, hem yiyelim hem zayıflayalım yoksa yemeden bu işi beceremeyeceğiz demişler..:))))) Ama diyet listelerindeki yiyecekler de hiç damak tatlarına göre değilmiş. Ne yapsak etsek te güzel mamalar yiyerek zayıflasak acaba derkeeeeeennnnnn bir de akıllarına etkinlik gelmemişmi.....Yaaaa bak seeeeennnn bizim bloglardaki hanımlarda kimbilir ne tarifler vardır. Vardır tabiiii, derkeeenn bir haber salmışlar bloglar alemine herkez seferber olmuş...O gün bugündür çalışır durur bütün bayanlar ne yapsak ta bu kızları zayıflatsak diyeee:))) Düşünülürkeeenn son gün çatmış gelmiş...Bakalım hangi evde ne hazırlık yapılmış....Hangi blog bu kızlarımızı daha çok zayıflatacakmışş.....Haydi gidiyoruz Etkinliğe........

Bir blog sahibesi olarak ben de diyet etkinliğine katılıp arkadaşlarımıza fikir vermek istedim nacizane, bu arada fikir sahibi de olmam gerekiyor tabiiki kilo meselesi ,sadece yürüyüşle 3 kilo verebildim bir de etkinlik tariflerini deneyip diyet mamaları yiyince çoookkkk güzeellll olucaaammm....Unutmadan şunuda belirteyim bu aralar bloglarda gezinip çok yorum bırakamıyorum arkadaşlarım beni mazur görün etkinliğin birini de kaçırmışım zaten malum haftaya sınav var ders çalışmakla meşgulüm.Bu hafta tam iptal durumundayım yani anlıcanız bizim evin yemeklerini de artık ne yersek yeriz bu hafta böle ama sınavdan sonra faaliyetlerime başlarım inşallah...hadi bakalım buyurun tarifler aşağıda........

Patates-Tavuk Tava

4 adet tavuk but

5 orta boy patates

2 - 3 domates

2-3 yeşil biber

1 diş sarımsak

1 çay tutam karabiber

1 tutam tuz

1 mama kaşığı sıvı yağ

1 tutam kekik

Hazırlanışı

Patatesler soyulup yarım ay şeklinde doğranır.....Pilav tavasına koyulur üzerine derisini çıkartıp yıkadığınız tavuk butları dizilir, onların da üzerlerine domatesler kabukları soyulup söğüş doğranıp koyulur ve son olarak ta biberler kafaları kesilip ince ve uzun uzun doğranıp üzerlerine dizilir....Bir mama kaşığı sıvı yağ üzerlerinde gezdirilip sarımsak ve baharatlar ilave edilir yarım bardak su da eklendikten sonra üzerine kapak kapatılır ve pişene kadar hiç karıştırmadan kendi buharıyla pişirilir....Afiyet olsunnn....

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Bu tarifimi daha önce yayınlamıştım ama gerçekten çok hafif ve lezzetli olduğunu düşünüyorum...

4 adet patlıcan

Maydanoz

1 adet kuru soğan

1 veya 2 adet domates

pulbiber

karabiber

tuz

zeytinyağ

limon

Hazırlanışı

Patlıcanlar közlenip kabukları soyulduktan sonra bir servis tabağına alınır. Bıçakla küçük küçük doğranır ve biraz tuzla karıştırılır.Daha sonra soğan, domates küp şeklinde doğranıp bir kaba alınır. Pulbiber, karabiber, limon, maydanoz, tuz, yağ bu kabın içine konularak karıştırılır. Harmanladığımız bu sosu közlenmiş patlıcanın üzerine isteğimize göre süsleyerek ilave ederiz. Afiyet olsun.

19 Mart 2008 Çarşamba

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize,sıcaklığı yuvamıza dolsun.Kandiliniz mübarek olsun...

17 Mart 2008 Pazartesi

Bahar Pastam ve Pastakolik Etkinliği



Şeker hamurlu pastalara bakııppp bakıpppp dururum. Pastanın yapım aşamasından geçtim o süslemeleri yok mu tam benlik alıcaksın hamuru oynayıp durucaksın...Şekilden şekile olmadı o, olmadı bu, derken neler çıkar ortaya ama şu malzemeleri bir araya getirip bir oyun oynayamadım.... Aslında malzemelerin satıldığı yer bana da çok uzak değil ama gün içindeki sorumluluklardan dolayı bir türlü Kadıköy tarafa gidemedim.....Artık günler uzuyor havalar da müsait inşallah bir günü kendime ayırıp gideceğim ama geri dönebilirmiyim bilmiyorum herhalde kendimi orada bırakıp gelirim....Herneyse şeker hamurunu toparlayıp yapamadım ama geçenlerde blogunda gezdiğim bir arkadaşın tarifinde dido butik pasta dikkatimi çekti. Kurabiyeler üzerinde renkli şeker hamuru gibi süslemeler yapmış.Önce şeker hamuru sandım ama tarifte başka şeyler yazıyordu ve hemen mesaj attım...Acaba bu hamuru açabilmek mümkünmüydü yada parçalanırmıydı????????????dido bana daha önce pasta kaplamada kullanmadığını nasıl olacağını bilmediğini söyledi.....Söyledide ben dururmuyum....Muhakkak denemeliyim oluyorsa oluyordur olmuyorsa olmaz canım napalım bizde pastayı kremayla kaplar yiriz yaneeee..... Bu arada diyetteyim çok ta yiyemiyorum ya :)))))Çocuklar yiyecek canımm:))))) Ben mutfağa girer önce kaplama malzemesini bir hevesle yapar sonrada çıkan sonuçtan memnun hemde bir yapışta hahahaha ne sevindimm....Soğumaya bıraktım.....Sonra pandispanyayı hazırladım, iç kremasını da derken pasta artık kaplanmaya hazır hale geldi.....Hamuru elimde şekillendirdim sonra açmaya başladım o da ne açılıyor ama masadan kalkmıyor:)))))Hadi baştan tekrar yuvarla sonra masaya nişasta döktüm elimle yaydım hamuru öyle açtım tmmmm kaplanacak boyuta geldi ama yerinden kalkmak için zorlayacak gibi....Dur dedim sen oklavayı alırsın yavaş yavaş çekerek hamuru bin zahmetle masadan ayırırsın....Hemen kopmasın düşmesin diyerek pastanın üzerine yerleştirdim allahtan bir kaza olmadan kaplama işini de yapabildim....Sonra süsleme işlemlerini yapmaya başladım süslemesi kaplamasından kolay oldu....daha zevkli çiçekler ortaya çıktıkça ayyy çok sevindim.....Tabiii ben onlarla oynarken benim iki afacan mutfaktaki faaliyeti kaçırırmı hiç.... 4 elleri hamurla oynayarak ortalığı nişastaya buladılar...:))))))Neyse çok uzattım ben gene......İşte böylece şeker hamurlu değil ama ona benzer bir pasta kaplaması yaptım ve sonuç şekilde gördüğünüz gibi oldu.....Tadıda hiç fena değil yenilebilir tercihe bağlı.....Ama kurabiyelerde kullanılması çok hoş olur diye düşünüyorum......Bu arada benim oğlan fotonun ayarlarıyla oynamış hiç farketmedim zaten iyi çekmiyordu hepten kötü çıkmış...... O da benim ilk süslü pastama denk geldi neyse canım olucak o kadar......Pastakolik Etkinliğinin sahibesi özlem arkadaşımız da yazısında kendi içinizden geldiği gibi bir pasta olsun demiş...Özlemcim inanabilirsin bu pasta tamamen deneme tarzı bir pasta oldu...Bilindik tanındık gibi olsada ben ilk defa yaptım....Yedik beğendik....Sizlerin de beğenisine sunduk efemmm..Sana da blogumdan kolay gelsin diyorum...Çok güzel başarılı bir etkinlik olacağını düşünüyorum....


Malzemeler

Pandispanya için

5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
kabartma tozu
vanilya

Krema için

4 bardak süt
1 bardak şeker
2 kaşık nişasta
4 kaşık un
2 kaşık hindistan cevizi
2 kaşık neskuik

Kaplama hamuru için

1 bardak pudra şekeri
1 bardak nişasta
1 bardak ılık su

Hazırlanışı

Pandispanya malzemelerini sırayla mikserde çırptıktan sonra kalıba dökeriz... Mini fırında 150 derecede ...20 dakika gibi bir sürede pişiyor.....Bu arada krema malzemeleri bir tencerede pütür kalmayacak şekilde karıştırılıp kısık ateşte karıştırılarak pişirilir...Koyulaşınca ateşten alınır.... Pudra şekeri ve nişasta bir tavada kısık ateşte azar azar su yedirilerek koyu bir şekilde macun kıvamına gelene kadar pişirilir ve ateşten alınır.... Ben ateşten alınca kaşık yardımıyla toparlayarak bir başka kaba koydum ve soğumaya bıraktım.....,,
Evet pasta malzemelerimizi hazırladıktan sonra ikiye ayırdığımız pandispanyamızı şekerli ılık süt yardımıyla hafif ıslatırız ve kremayla kaplarız....üzerine de diğer parçayı kapatırız.....Hazırladığımız kaplama hamurunu elimizde yoğurarak kıvamına getiririz eğer istenilen kıvamda olmamışsa nişasta ilave ederek biraz daha yoğururuz....Yapacağımız süslemelere göre parçalara ayırıp gıda boyalarıyla yoğurup iyice yediririz....... Ben en büyük parçayı pembe gıda boyasıyla yoğurdum biraz fazla kaçtı heralde sıklemen oldu::)))))ve açtım açarken altına yapışmaması için nişasta serptim...Daha sonra pembe, beyaz, turuncu güller yapıp ortalarına sarı tomurcuklar koydum.. Açtığım hamuru pastanın üzerine yerleştirdikten sonra kenarlarını düzeltip beyaz ve sıklemen hamur çubukları kıvırarak yerleştirdim..Hazırladığım gülleri pastanın üzerine sarı bir kurdelayla süsleyip küçük rengarenk çiçekler serptim...

15 Mart 2008 Cumartesi

Pekmezli Muhallebi


Biliyorum bayaa ara verdim yazmaya, blogumu ihmal ettim.Ama geçerli sebeplerim olduğu için beni anlarsınız umarım. Biz ailece biraz ama az diyete başladık. Kışın vermiş olduğu hımbıllıktan sıyrılıp bahara daha zinde girebilmek için yediklerimize dikkat ederek başlangıç yaptık. Bu diyette en azimli olan benim. Her öğlen 5 km yol yürüyorum. Gerçekten çok faydasını gördüm. 1 ay kadar oldu ve belirgin şekilde ölçülerimde değişme oldu. Yediklerimle o kadar uğraşmıyorum. Herzamanki gibi herşeyi yiyorum ama daha az ve ekmeksiz. Tabii hamur işi ve tatlıya dikkat ederek. Durum böyle olunca bloga ekleyecek pek tarif çıkmıyor mutfağımdan.....Daha çok sebze ve salata yada hafif aparatif tarzları olduğundan hep bilindik yiyecekler.....Ben yinede arada canımız çekip hadi ziyafet yapalım dediğimiz mamalardan yayınlayacağım ve etkinlikleri kaçırmamaya dikkat edeceğim....Canımız çeken derken, dün tatlı yemek istedik ve tabiii bu tatlı bizim için şerbetli olanından olmayacağından muhallebi türü birşey yapayım da nefsimiz körlensin diyerek muhallebinin de üzerine şifa olsun diye dut pekmezi akıtıp afiyetle yedik ve sizlerle paylaşmak için resimledik efem.....Şimdi tarif..........

MALZEMELER

1 lt süt
2 kaşık nişasta
5 kaşık un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
dut pekmezi
file fıstık

Hazırlanışı

1 lt süte nişasta, un, şeker, vanilin ilave edilip pütür kalmayacak şekilde karıştırılıp orta ateşe konulur ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır. Muhallebi bir borcama dökülüp soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra servis yapılırken üzerine istediğiniz bir pekmez akıtılıp file fıstıkla süslenir........Afiyet olsun